Bornholm er garant for Danmarks vel nok bedste og mest alsidige lystfiskeri. Året rundt er der chance for fisk i enten sø eller mose, på kysten eller fra båd. En stor bestand af ægte vildørred lurer på kysten sammen med gode kysttorsk, og i sæsonen også sild, hornfisk og mange andre arter. Fordelen ved at fiske på en ø er bl.a. at der altid er en læside, så uanset hvor vinden blæser fra, kan man finde fiskepladser med fisk.

Længere ude på bølgerne byder Bornholm på et enestående trollingfiskeri efter laks og hvert år landes mange store laks fra et utal af gode positioner.

Østersøens mange torsk samles omkring vragene, hvor de holder ædegilde. Hver sommer sejler turbåde ud fra Hasle Havn for timer senere at vende tilbage med stortorsk. Der er mange målere imellem og fra tid til anden fisk over 20 kg. Største torsk landet fra en sommerturbåd er således på hele 28 rognfri kilo.

Er du mere til fiskeri i de ferske vande, byder Bornholm på en række søer i topklasse. Mest kendt er vel nok Hammersøen, Danmarks eneste bjergsø, som huser en mangfoldighed af arter. Herfra blev i 2005 landet en aborre på hele 2.3 kg, men også gedder, ål, suder, karusser og skaller venter i det dybe vand. Smaragdsøen er en lille skovsø med forbindelse direkte til Østersøen, og her fanges hvert år rigtig mange havørreder. Er du til karpefiskeri er der også mange gode muligheder på øen. Kig ind i butikken og få et godt råd om hvor det foregår netop i dag.

Se vores links for at få et indblik i de mange muligheder der er på øen for fiskeri