Af: Kenneth "Kokken" Jensen

31. august 2017

 

Facebook gruppen ”Singler på Bornholm” havde søndag d. 27 august sat hinanden stævne ved ørredsøen på Vellensbyvejen, som tovholder stod undertegnede og Stig Peberholm.

 

Jeg og Stig var mødt op en time før de andre for at forberede stænger og grej. Her bare en time før turstart stod regnen ned i tove, og lyn flakkede over himlen. Ikke de bedste forhold til en hyggetur ved søen, men som et trylleslag hørte regnen op præcis da vi stod ud af bilerne ved p-pladsen.

 

Jesper fra SportDres havde givet os en samlet pakke med fiskekort og udlån af stænger til dem som aldrig havde prøvet at fiske før.
Herfra skal lyde en stor tak til Jesper.

 

Vi var 10 singler med denne søndag og flere af deltagerne havde aldrig før haft en fiskestang i hånden. Så Stig og jeg fløj straks på med at lære dem at binde en knude, holde ”ordentligt på stangen” og at kaste.
Jeg må indrømme jeg var meget imponeret over deres færdigheder og iver. De gik alle til den med krum hals og troede på fiskeriet.


Der var en del aktivitet i søen og fiskene viste sig ofte.

Der blev fisket med blink, spinner og powerbait til den store guldmedalje , og der gik ikke længe før glimmeret fra powerbaiten skinnede flot i deltagernes ansigter
Karina var dygtig til at kroge en fisk på en lille spinner , men uheldigvis vandt fisken denne gang. Næste gang bliver den siddende, det er jeg sikker på.

 

Solen var kommet frem og det blev et helt fantastisk vejr. Der blev hygget med kaffe og hjemmebagt kage, det hele kunne ikke være bedre.
Vi manglede bare fisk på land.


Dem der havde fiske erfaring spredte sig rundt i søen og fiskede på egen hånd.
Niels Olsen, erfaren fluefisker, gik over på et suverænt fluehotspot, og der gik ikke længe før han krogede en flot 1½ kg ørred på en lille Montana.

 

Kokken skulle jo straks også i gang med fluekæppen. Men jeg bliver aldrig venner med alt det buskads og krat, og i stedet for at kroge en fisk røg fluen dybt ind i den ene finger, helt i til krogbøjningen. Dette har jeg dog prøvet en del gange før og lært et trick med at ”bakke” fluen ud samme vej som den er kommet ind. Så med hjælp fra Niels sagde det ”wupti”, og fluen var ude. No problem.

 

Efter endt fiskeri blev der linet op til grillhygge på pladsen. Medbragte pølser, kylling og diverse salater blev nydt i dagens sidste solstråler. Alt i alt en helt fantastisk dag i godt selskab og meget flotte naturomgivelser.


Herfra skal lyde en stor tak til alle de fremmødte og ikke mindst til Jesper for samarbejdet. I skrivende stund er den næste fisketur allerede programsat.

Vi ses ved søen

 

Knæk og bræk

Kenneth kok

 

10 35

07 35

11 35

12 35

 

01 35

02 35

03 35

04 35

05 35

06 35

08 35

09 35