Havørreddysten 28. marts 2009

Af Per Clausen

Sport Dres Bornholm stillede til Laxenes Havørreddyst 2009 med et stærkt rutineret hold.

Som holdkaptajn var undertegnede udpeget, nok efter devicen om at jeg alligevel nok er den eneste der har styr på den mand.

Jeg udså straks mig straks to kampfæller, efter at min gamle makker Jørn Ole havde svigtet mig til fordel for et par juniorfiskere. Nemlig Jørgen Soldalen og Ulla Andersen. To hyggelige og dygtige fiskere, der blandt andet har gjort sig som fangere af førstepladsen i Bornholms Tidendes Ørred-konkurrence og Årets Fisk.

Med Jørgen var det nemt, han er ikke så svær at lokke ud i noget snavs. Med Ulla var det anderledes. En pæn pige indlader sig ikke med hvad som helst. Men heldigvis er jeg i besiddelse af en temmelig portion charme. så jeg mødte op på Ullas adresse udstyret med en nydelig forårs-sammenplantning og en stor samling superlativer. Og så kunne Ulla ikke andet end at modtage vores invitation.

Inden dagen oprandt var det i mellemtiden lykkedes os at få Svend Aage til at indvilge i at ledsage os som vores åndelige vejleder.

Vi samledes hos Jørgen kl. 8.00, veludhvilede, undtagen Jørgen der havde været tidligt oppe da han stod for den varme mad til turen, og desuden havde en skrantende hustru at se til.

De fleste af os er ikke så mobile mere og det var fint sydkyst vejr. Og det skulle gerne være en plads vi ikke fisker på til til dagligt. Så vi endte på Boderne. God plads og godt at gå.

Turen startede fint med at vi fandt base på et fint lille repos i klitten, hvor Ulla konstaterede at hendes første valg af plads til tasken nyligt var blevet brugt som toilet. Man bør lave sine felttoiletter med omtanke.

Vi havde fint fiskeri i fint vand.
Vi fangede ingen fisk. Men vi kom, vi så og vi hyggede os.

Dagens clou blev derfor, men var nok blevet det trods fisk, da Jørgen serverede middagsmad. Pasta med urter, ostesauce og grove pølser. Stadig fint varme. Det var lagt i en kølebox af den slags man tager med på stranden om sommeren for at holde tingene kolde, straks efter tilberedningen i morges. Intet som at få et godt styrkende måltid på stranden når man sådan en kølig dag har brændt en masse energi af.

Vi rundede dagen af med at runde opvejningen der i år var på Nørrekås. Det havde været en dag som så mange andre i perioden. Fiskene er få og forsigtige langs kysten. Så det var en flok kolde og trætte fiskere der skuttede sig over en pølse og en øl medens de få fisk der trods alt var fanget blev indvejet.

Vi siger tillykke til Posten frän Uddevalla. Dejligt i kigger over til os hvert år. Og sikke en flot fisk.

Tak til Laxene for at give os muligheden for at komme ud og få den fiskeoplevelse det er at fiske på denne måde. Både os der ellers fisker selv, og dem der ellers ikke fisker.

Knæk og bræk til alle på Ørreddagen og fremover.