Fiskerbrev april 2012
Flemming Hansen

 

Jeg havde i formiddag en kedelig oplevelse ved Stenodden. Jeg skulle på strandtur med mine hunde, da vi kommer med på stranden sidder der en lomvig i sandet. Mine hunde gik forbi uden at ænse fuglen. Jeg blev nysgerrig, da den opførte sig mærkeligt, den strakte halsen flere gange. Jeg kunne gå helt tæt på lomvigen og fik øje på fiskesnøre i næbbet!

Jeg løb op til sommerhuset og kontaktede en dyrlæge, som jeg vidste har kontakt til vildtplejestationen. Han sendte en medhjælper ned til mig. Hun tog lomvigen op og vi kiggede i næbbet, snøren havde viklet sig omkring tungen og forsigtigt pillede hun snøren ud af næbbet.

Lomvigen har enten været meget heldig eller også sidder der en lille krog længere nede i halsen på den, hvad jeg ikke tror. Lomvigen er nu på vildtplejestationen, og bliver tjekket.

Hvis det (forhåbentlig) kun drejer sig om snøre, 0.15 fletline, kan jeg kun ryste på hovedet at vedkommende, der bare har smidt ca. 1,5 meter snøre i naturen. Jeg skal undlade at skrive, hvad jeg ønsker at gøre ved vedkommende.

HUSK DET NU! Afklippet snøre/line SKAL hjem til skaraldespanden og videre til BOFA!
Dæmmeså!
!

lomvig