Båd

15. April 2011

Fanger: Michael Thisen, Lejre
Fangst: Laks
Lokalitet: Bakkerne
Tidspunkt: Kl. 8.30
Vægt: 20.4 kg
Længde: 122 cm
Endegrej: Apex

Egne kommentarer:
Så kom kom dagen hvor vejret tegnede godt og alt forhåbentlig skulle gå op i enhøjere enhed.
Dagen var fredag den 15. april og vi havde planlagt 3 dage medtrollingfiskeri på Bornholm.
Dagen startede dog langt fra så smidigt somforventet. Batteriet på båden var fladt, så gode råd var dyre, når klokken kunvar lidt over 06.00 om morgenen. Tankstationerne havde ikke nogle bilbatterier, mendet lykkedes os at få en venlig medarbejder på Mekonomen i Rønne til at hjælpe osfør åbningstid, så vi kunne komme på havet.
Vi fik båden på vandet, men måtte konstatere at vi også havde lidt problemer med vores kortplotter. Med hurtig assistance af Nauticknowhow, Simon Damkilde, varproblemet løst i løbet af 10 min.
Vi satte kursen mod "bakkerne" godt halvanden time forsinket.
Sidst vi var på Bornholm gav"bakkerne" godt, omend det ikke lykkedes os at finde det rette sted.
Efter godten times sejlads var vi i nærheden af det sted vi ville begynde med at fiske.
Grejerne blev sat, og vi satte os i sædet - parat til fiskeeventyr.
Det vardiset, Bornholm var forlængst forsvundet ud af syne, og vi lå helt alene på detstore hav - med begrænset sigtbarhed. Så vi spejdede med jævne mellemrum efterstørre skibe, som evt. ville dukke op ud af disen med kurs mod os, for det er ikkeden fedeste oplevelse at være på koalitionskurs med et containerskib, der buldreraf sted!
Efter 20 minutter så Tommy noget der mindede om hug på "snigeren" derlå lige efter båden 250 fod bagude. Stangspidsen markerede i hvert fald kontaktmed noget. Michael sagde med et smil, at det nok var æbleskroget vihavde kastet, der ramte linen - for vores tidligere lakseture havde kun kasteten undermåler af sig. Så nok var vi altid optimistiske, men med en lille skepsispå at det omsider ville lykkes.
30 sekunder efter den første kontakt blev agnen taget på snigeren og knarrenbegyndte at synge en herlig sang. Stangen blev taget - og jo den var god nok,der var fisk. Og den "stod" stille så linen løb bare af hjulet.
De andrestænger blev taget ind på nær nogle få. Fisken var tung, og vi stod oggættede på fiskens størrelse - kunne den nærme sig 10 kg?
Første gang den nærmedesig båden og vendte for atter at søge dybet, så vi flanken glimtei solen. Fisken var stor og bred.
Nu blev også de sidste stænger taget ind,for at vi ikke skulle miste fisken ved linekludder eller ved wiren til loddet.
Fisken lavede gode tunge udløb, både mod dybet og væk fra båden.
Efter en halvtime var fisken ved at være flad. Og fisken blev ikke mindre af at kommehelt tæt på båden, og fangstnettet virkede bestemt ikke stort længere.
Førstegang vi fik fisken i fangstnettet kom den ud igen - for hovedet og halen kunneikke komme med ned i nettet - så den rettede sig bare ud - vupti - så var denude af nettet igen. br>Anden gang lykkes det at nette fisken og få den op overkanten til båden ved fælles hjælp.
Sikke en dejlig laks - den var stor og fed,ja nærmest grov at se på.
På grund af lidt bølger kunne vægten på havet ikkestå stille, men den viste en vægt på mellem 19,82 og 21,26 kg og den var 122 cmlang. Sådan, så lykkedes det! Nu havde vi fået hul på bylden.
Samme dag fangede vi en laks mere, og dagen efter tog vi 8 laks samt mistede etpar stykker. De øvrige laks var alle "smålaks" med en størrelse på op til 4,5kg.
Fiskehilsner
Michael Thiesen og Tommy Koefoed

Dagens vejr kl. 11.20
Vind. Sydvest til vest 2 til 4 m/s
Temperatur: 3 til 7 C
1022.1 til 1022.7 hpa